In en rondom in Calpe zijn vele bezienswaardigheden. Zo is de stad Valencia op 1:30 uur rijden en Alicante op 40 minuten. Deze steden zijn zeer de moeite waard om je een dag te vermaken. Verder hebben we een kleine selectie gemaakt van de bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Altea:

Van alle stadjes langs de kust is Altea zeker één van de mooiste Het gaat dan om de oude binnenstad met de prachtige Virgin del Consuelokerk. Het plein voor de kerk (met fraai uitzicht over de stad) en de witte huisjes waar een groot aantal kunstgalerijen in te vinden zijn.

 

Huerto del Cura:

Deze botanische tuin behoort tot de beste in haar soort en ligt in de prachtige plaats Elche. Een beroemde boom in het palmenpark is de keizerlijke palm.

 

Cuevas de Canalobre:

Deze Busot gelegen kalksteengrotten vormen een fraaie verzameling van onregelmatig gevormde grotten met stalactieten en stalagmieten.

Guadelest:

Een prachtig dorpje met een ongekend mooi uitzicht op de omgeving is Guadelest. Het kasteel(El Castell de Guadelest) biedt een mooi inzicht in het leven van vroeger op dit unieke plekje. Vanuit het kasteel krijg je het fraaie uitzicht over de bergen, het stuwmeer en het dorp zelf.