De activiteiten in Calpe en omgeving zijn erg divers en zijn eigenlijk te veel om op te noemen. Hier geven we een paar leuke tips die zeer zeker de moeite waart zijn als u iets wil ondernemen.

Wandelen

U kunt vanuit de villa een prachtige wandeling maken. Deze zijn aangegeven middels de borden. Ook zijn er diverse wandelpaden in de streek die u tot verassende plekje zal voeren. Houd u er echter wel rekening mee dat er veel hoogte verschil is in de regio.

Wielrennen

Tijdens de wintermaanden hebben hier bijna alle profteams de voorbereiding op het komende seizoen. U kunt hier bij uitstek goed wielrennen. Echter er is veel hoogte verschil en enige ervaring is dan ook wel een must.

Peñon del Ifach

De rots van Calpe Peñon of del Ifach is in 1987 tot Natural Park verklaard. De rots van Calpe is het richtpunt van de Costa Blanca en een punt WG2_5671-01-01kbvanwaar je een goed zicht hebt op de Costa Blanca. Je kunt de top van de Peñon de Ifach bereiken via een wandelpad wat goed is gemarkeed en in perfecte staat tot de tunnel in de rots. Voorbij de tunnel wordt de weg steeds gevaarlijker omdat het langs de smalle kliffen gaat en door de vele bezoekers zijn de stenen glad geworden.

 

 

Aqualandia Benidorm

Dit is een prachtig waterpark met vele glijbanen, attracties en zwembaden. Dit park is zowel voor jong als oud geschikt.3567835578_36b1cb187e

 

 

 

Terra Mitica

Dit park staat bekend om zijn meest uitdagende achtbanen van Spanje.tizona

 

 

 

MundoMar

Dit is een thema park met geweldige shows van dolfijnen en diverse andere zeedieren. Ook is hier de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen.mundomar

 

 

 

Golfen in de omgeving:

Ook de golf liefhebber kunnen hier hun hart op. De regio telt maar liefs 7 golfbanen. Allen zijn op minder dan 30 minuten rijden. club-de-golf-ifach_005090_full

Dorpjes en privé strandjes

Verder kunt u met de auto de typische plaatsen Benissa en Moraira, Albier, Altea aandoen. Met geweldige privé strandjes en kraak heldere water. Ook het toeristische Benidorm is op 20 minuten rijden. Dit is de stad waar het de hele jaar door bruist, vele winkels, cafés en restaurants.